Er det MacBook, PC eller Chromebook – som er den rette for dig?

Er du på udkig efter en ny computer, og er det lidt af en jungle at finde rundt i, med hensyn til hvilken én der lige er den bedste for dig? Så er der måske lidt hjælp, og grundregler, at hente her. Der er nemlig et utal af mærker på markedet – Acer, Dell, Apple, Asus, HP, blot for at nævne nogle eksempler. Derudover har det koreanske mærke Samsung, for nogle år tilbage, lanceret deres Chromebook. Lad os kigge lidt nærmere på 3 forskellige typer: PC, MacBook og Chromebook. Forhåbentlig finder du så den helt rigtige – for dig!

shutterstock_210974194Top 2 styresystemer med hver deres fordele

Mange har igennem flere år sværget til enten PC eller Mac. Hvem husker ikke EDB-timerne, med PC’er og Microsofts software og operativsystemer? Det er velkendt, og systemet er ligeså nemt at arbejde med, som at klø sig selv i nakken, vil de fleste påstå. Mac er for nogle endnu nemmere, men for andre, synes deres styresystem OS X, mere komplekst end Microsoft. Det er smag og behag. Men kan også være et spørgsmål om tilvænning. En stor fordel ved Mac OS X styresystemet er dog, at det er det mest sikre system, til beskyttelse mod computervirus, siden frigivelsen tilbage i 2001. Noget af en bedrift!

Endnu en på markedet

Og så er der Chromebook. Chromebook er ikke til superbrugeren, der skal have en masse ekstra gear og gejl, men i stedet til dig, der vil have det enkelt. Styresystemet er Googles eget – Chrome OS, og det fungerer, ifølge brugerne, optimalt, og er uhyre nemt at arbejde med – om det er til forretning eller fornøjelse. Et par grundregler til dig, her på falderebet, inden du køber: Find den rigtige størrelse for dig, stationær, tablet eller bærbar? Hvor mange ram, og hvor stor en harddisk? Læs anmeldelser, og prøv ikke mindst computeren, før du køber den. God fornøjelse!