Hvordan vælges den rigtige konsulent?

Mange offentlige organisationer har brug for at hente hjælp udefra, for at være i stand til at gennemføre deres nye tiltag. Derfor er det vigtigt for dem, at de får fat i de rigtige folk, til at løse disse opgaver. Det kan være at man som organisation ønsker, at hente ekstern hjælp, i form af en konsulent, til at løse en speciel opgave, som virksomheden ikke selv kan løse.

Først og fremmest skal man gøre sig klart, om det kan være billigere eller bedre at løse opgaven selv. Hvis dette ikke er tilfældet, henter man i stedet ekstern hjælp, i form af et konsuledownload (82)ntfirma. Når den rigtige konsulent skal vælges, til at løse en given opgave, er det vigtigt at man som noget af det første gør sig det klart, hvilke kompetencer der kræves, for at den aktuelle opgave kan blive løst på bedst mulige måde. Man bør her være fuldstændig klar over, hvad det præcist er at man har brug for hjælp til, og hvad man eventuelt selv kan løse. Har man for eksempel brug for en sparringspartner til at videreudvikle en idé, eller har man i stedet brug for en ekspert, der er neutral i forhold til firmaet selv?

Når man har udvalgt et par potentielle kandidater, skal den endelige beslutning tages. Før man tager denne beslutning, omkring valget af en konsulent, bør man desuden være opmærksom på om den valgte konsulent, har det samme værdigrundlag, som ens egen virksomhed opererer med. Når konsulenten er valgt, skal man som virksomhed lade konsulenten arbejde, men samtidig være opmærksom på, at den valgte konsulent lytter til virksomhedens ønsker, og faktisk kan løse det problem, som virksomheden står over for at skal have løst. Der skal således skabes et fælles grundlag for, hvad opgaven indebærer, og hvad det hele i sidste ende skal ende med.